Førstehåndsindtryk Japan

Når jeg kommer til et nyt sted eller land er det spændende at observere hvordan tingene fungerer. Og jo mere anderledes kutymen er fra hvad jeg er vant til jo mere lægger jeg mærke  til. Her er mine førstehåndsindtryk fra Japan.

Efter at være landet i Tokyo skulle vi 5-6 timer med bus transfer til Hakuba. Hurtig toget kunne vi nemlig ikke nå, men ok tænkte vi så ser vi bare omgivelserne fra bilen.  Men nej – først var der mange meget lange tunneler og dernæst er vejene ligesom pakket ind i støjdæmpningsmateriale. Og der var meget og tæt trafik

Vi stoppede ved et par motorvejsservicestationer og det var også en oplevelse. Toiletterne havde alle varme i sæderne. Supermarkedet var fyldt af varer jeg intet begreb havde hvad var. Udbuddet var enormt. Kaffe var færdiglavet på dåse. Personalet talte stort set ikke engelsk. At købe aftensmad der var interessant!

Aldrig har jeg mødt så høflige mennesker, og meget formelle og nærmest ydmydige. I hotel Lounge bar/snackbar, ligget tjenerne sig på knæ når de skal modtage en bestilling. Japansk hvidvin kendte jeg heller ikke til, en sauvignon Blanc der var ok

Stort set alle ansatte er ældre mænd; selv manden der udlejede ski var en ældre herre. Rengøring af hotels værelser foretages også af ældre japanere, noget man hæfter sig ved nu om dage hvor det oftest er unge immigrant kvinder man møder på hotelgangene.

2 tanker om “Førstehåndsindtryk Japan”

  1. Som turister er vejene et form for vindue til den verden vi besøger. For de lokale er det kilde til støj og forurening. Så pakker de dem ind… og så er en tunnel lige pludselig ikke lige så spændende… Det gælder så også i Japan!

    Er der en forklaring for at det er ældre mænd, der oftest er ansatte på hotellerne? Er det for at sikre at høflighed mod gæsterne er overholdt? Er de unge også høflige?

Skriv et svar